Ευτυχώς δεν είμαι Θεός. Το νέο eBook του Γιάννη Χαριτάντη

Smashwords | Ένα παλικάρι της μετακατοχικής Ελλάδας, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να χτίσει την προσωπικότητά του έχοντας ως πρότυπα μια θρησκόληπτη μάνα και ένα κουμμουνιστή πατέρα, που γνώρισε για πολύ λίγο. Δύσκολο κράμα. Ωστόσο, η αστείρευτη αγάπη της μητέρας του, η υπομονή και οι σοφές επισημάνσεις της αποτελούν σημαντικά εφόδια στη μοναχική του πορεία.

του Γιάννη Χαριτάντη

«Παιδί μου, γεννιόμαστε όλοι στον ίδιο κόσμο, όμως… ζούμε, ως φαίνεται, σε διαφορετικούς κόσμους. Μη το ξεχάσεις αυτό ποτέ. Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους»

Η εικόνα της μάνας κουβαλούσε μια φόρτιση που ήταν όλα όσα τον συνδέανε με τη ζωή. Αλλά και οι παραινέσεις του απόντα πατέρα, που δεν ξεχάστηκαν ποτέ, αφήνουν πάνω του τα σημάδια τους.

«Τα παιδιά μας δεν θα πρέπει να ζήσουν όπως εμείς στη φτώχια και την αγραμματοσύνη»

Υπάρχει κι ο αδελφικός φίλος και μέντορας του, ο Στέφανος, που αξιολογεί και με τον μοναδικό τρόπο του οριοθετεί τους κανόνες ζωής.

«Εγώ, τον πλούτο των ανθρώπων, Οδυσσέα μου, δεν τον ψάχνω στην τσέπη τους, παρά τον ψάχνω στην καρδιά τους. Κι’ εσένα σε βρίσκω πολύ πλούσιο»

Μ' αυτά τα εφόδια κατορθώνει να εισαχθεί και να πρωτεύσει στο Πολυτεχνείο. Η πολιτική κακοδαιμονία της χώρας, όμως, δεν τον ξεχνά. Βασιλική καμαρίλα, πολιτική αποστασία και Ιουλιανά τον θέτουν μπροστά σε νέους προβληματισμούς και διλλήματα. Ούτε, όμως και ό έρωτας τον αφήνει ανέγγιχτο. Η Αγγελική γίνεται το ορόσημο της ζωής του. Η χούντα των συνταγματαρχών προσπαθεί να τον εξευτελίσει, όταν υπηρετεί στο στρατό. Κοντά του βρίσκεται ο Χρίστος, στον οποίο και ανοίγει την καρδιά του.

Ποιό είναι το αντιστάθμισμά του σε όλα αυτά; Θα μπορέσει, άραγε, να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο;

Για να διαβάσετε ένα δείγμα του βιβλίου, πατήστε εδώ

----

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Χαριτάντης, Πόντιος στη καταγωγή, μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ειδικεύτηκε στην Ηλεκτρονική. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο "Οδός Ευξείνου Πόντου" δημοσιεύτηκε το 2008. Στο βιβλίο αυτό αναδεικνύει τις αρετές, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμικό πλούτο των προσφύγων Ποντίων, μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Το 2014 ακολούθησε η σειρά διηγημάτων του με τίτλο "Στα μονοπάτια του νου και του κόσμου", όπου παρουσιάζονται εικόνες και προβληματισμοί της καθημερινής ζωής, όπως αυτές σχηματοποιούνται μέσα από τις διαδρομές της σκέψης, για να γίνουν, τελικώς, εικόνες του νου. Διηγήματά και πολιτικο-κοινωνικά άρθρα του βρίσκονται, επίσης, αναρτημένα και στο διαδίκτυο.

Με το μυθιστόρημά του με τίτλο "Ευτυχώς δεν είμαι Θεός", επιχειρεί να δώσει μια εικόνα της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο σπαραγμό. Η εικόνα αυτή δίνεται περιγράφοντας την προσπάθεια ενός νέου να χτίσει την προσωπικότητά του μέσα σ' ένα δύσκολο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Related Articles

Recommended Reading

 bryer monuments    halo400